Locatie:           Amsterdam

Branche:         Media productie/ Social Enterprise

Soort werk:     Business Developer Makmende Media

Periode:          Start maart 2020 (32u p/week)

Heb je commerciële ervaring en interesse in social impact en media productie? Vind je het leuk om nieuwe klantrelaties te initiëren en onderhouden? Word je enthousiast van het mee bedenken en uitvoeren van impact campagnes binnen een internationaal team? 

Makmende Media ondersteunt klanten die bij willen dragen aan een positieve impact op de wereld. Met een klein internationaal en gemotiveerd team werken we voor NGO’s, ontwikkelingsorganisaties en bedrijven (zoals Cartier, Booking.com, H&M Foundation, Ministerie van Buitenlandse Zaken en Hivos). We produceren video en fotografie over de hele wereld: van Bolivia tot Uganda, Oekraïne en Vietnam. We doen dit met een klein gemotiveerd team in Amsterdam en samen met een netwerk van lokale, media professionals. Zij zijn onze ogen en oren op de grond: ze produceren, filmen en fotograferen zelfs in de meest afgelegen gebieden.

Wat ga je doen? Als Business Developer werk je nauw samen met onze opdrachtgevers bij de ontwikkeling van diensten die kunnen bijdragen aan de communicatiedoelen (fundraising, creëren awareness of thought leadership) van onze opdrachtgevers. Je bent in staat om op zelfstandige basis geschikte commerciële proposities uit te werken in samenwerking met de Account en Creative Director.Je hebt een belangrijke rol binnen de afdeling Sales: het leveren van input voor  campagnes / producties, het analyseren van marktontwikkelingen , lead generation , het ontwikkelen van proposities , uitwerken van offertes en onderhouden van het klantcontact. Je bent in staat snel een goed zicht te ontwikkelen op hoe het impact speelveld behorend bij onze opdrachtgevers eruit ziet. Je hebt aantoonbare kennis van impact / duurzaamheid en vindt het leuk om commercieel aantrekkelijke proposities (mede) te bedenken die je actief onder de aandacht brengt bij nieuwe – en bestaande klanten. 

Je belangrijkste verantwoordelijkheden en taken

Business Development and Marketing 

 • Ontwikkelt nieuwe business door middel van marktonderzoek. Bedenkt en voert (ism de Account Director) een ​​gerichte aanpak voor diverse prospects uit. 
 • Aanwezig (dmv stand/presentaties) op congressen, bijeenkomsten en workshops 
 • Online Marketing en Lead generation (o.a via Makmende’s eigen social media kanalen). 
 • Zet klantvragen om in debriefings, proposals en budgetten.  
 • Fungeert als een contactpersoon van Makmende naar de klant om te zorgen voor het succesvol uitvoeren van diverse projecten (binnen de afgesproken tijdlijn en het budget)
 • Organiseert en faciliteert externe (kick-off meetings) en klantbijeenkomsten en volgt intern de projecten op gedurende de verschillende fases van de productie
 • Bouwt en breidt (zakelijke) relaties en diensten uit binnen bestaande accounts.  

Wie ben je? Je wilt graag jouw communicatieve en commerciële skills inzetten om samen met je collega’s in Amsterdam en talenten over de hele wereld te werken aan het maken van inspirerende content over onderwerpen als duurzame handel en -toerisme, circulariteit, gendergelijkheid en impact investing. 

Word je enthousiast van bovenstaande en beschik je over het volgende:

 • Een afgeronde relevante opleiding, WO/HBO (Commerciële Economie. Communicatie, Media en Cultuur, Internationale Bedrijfskunde)
 • 3 – 5 jaar relevante commerciële werkervaring en aantoonbare successen in business development  
 • Kennis van online marketing strategie 
 • Analytisch sterk maar tegelijk ook pragmatisch en resultaatgericht
 • Klantgericht, commercieel en een teamspeler.
 • Kennis van impact, duurzaamheid of ontwikkelingssamenwerking (bij voorkeur een netwerk op dit gebied) 
 • Beheersing van Nederlands en Engels (Frans, Duits of Spaans zijn een pré) 

Stuur dan je CV en een korte motivatie naar Ivan Mikulic ivan@makmendemedia.com of voor vragen bel: +31-204231644  

We horen graag van je voor 10 februari 2020. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld