Locatie:           Amsterdam

Branche:         Media productie/ Social Enterprise

Soort werk:    Account Manager / Business Developer Makmende Media

Periode:          Start Februari 2020 (32u p/week)

Heb je commerciële ervaring en interesse in social impact en communicatie/media productie? Vind je het leuk om nieuwe klantrelaties te initiëren en onderhouden? Word je enthousiast van het mee bedenken en uitvoeren van impact campagnes binnen een internationaal team?

Makmende Media ondersteunt klanten die bij willen dragen aan een positieve impact op de wereld. Met een klein internationaal en gemotiveerd team werken we voor NGO’s, ontwikkelingsorganisaties en bedrijven (zoals Booking.com, Care/H&M Foundation, Ministerie van Buitenlandse Zaken en Hivos). We produceren video en fotografie over de hele wereld: van Bolivia tot Uganda, Oekraïne en Vietnam. We doen dit samen met een netwerk van lokale, media professionals. Zij zijn onze ogen en oren op de grond: ze produceren, filmen en fotograferen zelfs in de meest afgelegen gebieden.

Wat ga je doen? Als Account Manager / Business Developer ontwikkel je activiteiten en diensten die kunnen bijdragen aan de communicatiedoelen (fundraising, creëren awareness of thought leadership) van onze opdrachtgevers. In samenwerking met de Account Director and Creative Director werk je aan voorstellen voor nieuwe – en bestaande klanten. Je hebt een belangrijke rol binnen de afdeling Sales: het mee ontwikkelen van campagnes / producties, verder uitwerken van offertes en onderhouden van het klantcontact. Je bent in staat snel een goed zicht te ontwikkelen op hoe het impact speelveld behorend bij onze opdrachtgevers eruit ziet. Je hebt kennis van impact / duurzaamheid en vindt het leuk om commercieel aantrekkelijke proposities (mede) te bedenken die je actief onder de aandacht brengt bij nieuwe – en bestaande klanten.

Je belangrijkste verantwoordelijkheden en taken

Business Development and Marketing

 • Ontwikkelt nieuwe business door middel van marktonderzoek. Bedenkt en voert (ism de Account Director) een ​​gerichte aanpak voor diverse prospects uit.
 • Aanwezig (dmv stand/presentaties) op congressen, bijeenkomsten en workshops
 • Online Marketing en Lead generation (o.a via Makmende’s eigen social media kanalen).
 • Zet klantvragen om in debriefings, proposals en budgetten.

Accountmanagement

 • Fungeert als een contactpersoon van Makmende naar de klant om te zorgen voor het succesvol uitvoeren van diverse projecten (binnen de afgesproken tijdlijn en het budget)
 • Organiseert en faciliteert externe (kick-off meetings) en klantbijeenkomsten en volgt intern de projecten op gedurende de verschillende fases van de productie
 • Bouwt en breidt (zakelijke) relaties en diensten uit binnen bestaande accounts.

Wie ben je? Je wilt graag jouw communicatieve en commerciële skills inzetten om samen met je collega’s in Amsterdam en talenten over de hele wereld te werken aan het maken van inspirerende content over onderwerpen als duurzame handel en -toerisme, circulariteit, gendergelijkheid en impact investing.

Word je enthousiast van bovenstaande en beschik je over het volgende:

 • Een afgeronde relevante opleiding, WO/HBO (Communicatie, Media en Cultuur, (Internationale) Bedrijfskunde, Ontwikkelingssamenwerking / Duurzaamheid)
 • 3 – 5 jaar relevante werkervaring
 • Kennis van impact, duurzaamheid of ontwikkelingssamenwerking (bij voorkeur een netwerk op dit gebied)
 • Begrip van algemene marketing / communicatie onderwerpen (kennis van campagne voeren via social media is een pré)
 • Analytisch sterk maar tegelijk ook pragmatisch en resultaatgericht
 • Klantgericht, commercieel en een teamspeler.
 • Beheersing van Nederlands en Engels (Frans, Duits en Spaans zijn een pré)

Stuur ons dan je CV en een korte motivatie naar Miesje Berkvens: miesje@makmendemedia.com of voor vragen bel: +31-204231644

We horen graag van je voor 15 Januari 2020.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld